2016. január 31., vasárnap

Spirálkeksz cukorkabundában

 

Hozom a másik kekszet a "Tükörtojás keksz" mellé, ami szintén nagy sikert aratott kis családom körében a sípályán. :-)

Karácsony környékén sok helyen belebotlottam az ilyen kekszek fotójába és nagyon megtetszettek. Több receptet is elolvastam, az alap itt sem bonyolult: linzertészta felét megszínezni, összecsavarni és szeletelni ,sütni.

A saját, jól bevált linzeremmel készítettem el és nem csalódtam, szép lett a forma, szépek a színek és igazán feldobta a látványt a színes cukorszoknya a szélén.

Nem olyan bonyolult elkészíteni mint amilyennek látszik, próbáljátok ki nyugodtan! :-)


 
Hozzávalók:

30dkg liszt
20dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Fél citrom reszelt héja
1 tojássárga
Fél teáskanál sütőpor
Pár csepp piros ételfesték
Színes cukorgyöngyök

  • A tészta hozzávalóiból a puha vajjal linzertésztát gyúrtam.
  • A tésztát elfeleztem. 
  • A felébe pár csepp piros ételfestéket dolgoztam bele egy kanál liszttel, hogy ne lágyuljon el a tészta. 
  • A két eltérő színű tésztát lisztezett deszkán egyforma nagyságúra nyújtottam. 
  • A fehér tészta felületét kézzel kicsit megvizeztem, rátettem a piros tésztát, összelapogattam.
  • Feltekertem, szabályos hengerré formáztam a tésztát.
  • Egy darab alufóliára fektettem, kicsit megnedvesítettem a külsejét vizes kézzel és színes cukorgyöngybe hempergettem.
  • A cukrokat próbáltam egyenletesen belenyomkodni a felületbe úgy, hogy ne torzuljon a forma.
  • Fél órára mélyhűtőbe tettem az alufóliába tekert hengert.
  • Éles késsel 3-4mm vastag szeleteket vágtam a hengerből, ezeket tiszta sütőlemezen ~12 perc alatt készre sütöttem.

5 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! És a táj is csodás lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Ezzel már én is szemeztem, de nem jutottam el az elkészítéséig. Gyönyörűen néznek ki a fantasztikus háttér előtt :)

    VálaszTörlés
  3. Hú, de nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés