2017. június 14., szerda

Cseresznyés ricottatorta


Kaptam két doboz ricotta sajtot és roskadozott az udvaron a cseresznyefa a gyümölcstől - ez késztetett arra, hogy a Google keresőbe beírjam: "ricotta cseresznye torta" és az első kattintás után döntöttem is a Dolce Vita blog receptje mellett.
 
Egy könnyed, nyárias torta a végeredmény, aminek íze hasonlít a klasszikus sajttortára. Egyszerű, de annál nagyszerűbb. A blog bejegyzés megjegyzés részében olvastam egy olvasói kérdésre való reagálásnál, hogy sima túróval is elkészítehető alapos turmixolás után.
 
Mi egy-egy gombóc fagyival ettük a gyerekekkel. :-D
 
Próbáljátok ki akár más gyümölccsel is.
 
 Hozzávalók:
 
50 dkg ricotta
 30 dkg cseresznye
 4 tojás
 7 dkg cukornak (nálam nád)
 1 dl tejszín
 8 dkg durumliszt (nálam fele sima, fele teljes kiőrlésű)
 1 citrom reszelt héja
 25dkg cseresznye
 vaj a forma kikenéséhez
 
Keverjünk a cukrot a ricottához, majd a tejszínt, a 4 egész tojást, a citrom reszelt héját, végül a lisztet.

A megmosott és kimagozott cseresznyét keverjünk óvatosan a ricotta krémhez.

Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel).
 
 

10 megjegyzés:

Éva írta...

Fagyi nélkül is elfogadom nagyon finom lehet! Kérdésem 30 dkg vagy 25 dkg gyümölcs?

tejszínhab írta...

nagyon szupi lehet! én mostanban rákaptam a ricottára a a mascarpone helyett :)

Katalin írta...

De jó is ha van saját gyümölcs a kertben :-) Nagyon finom lehetett!

KonyhaMalacka írta...

Húúúúúú, ez de gusztán néz ki, nagyon mutatós lett ! :)

teller-cake írta...

25-öt írtam, de a 30-at is elbírja. :-)

marisz57 írta...

Jajjjjj! De szeretném! :)

Vanilin írta...

Hű, de finom! :)

Györgyi írta...

Küldheted :) Minden gyümölcsös-kevert süti jöhet, ha még cseresznye is van benne, akkor meg főleg :)

Ani írta...

Nagyon szép és kívánatos.

Luca írta...

Csodásan néz ki. Biztos nagyon finom.