Egy nagyszerű, nyárindító torta, amihez nem kell a sütő, csak egy jól működő, hideg hűtőszekrény. :-)
A Femina oldalon találtam, ahol már sok jó, bevált receptre bukkantam. Annyin változtattam, hogy a túrótöltelékbe vaj-porcukor keverék helyett növényi habot kevertem, így lazítottam. Krémlazításokra a Meggle hab a kedvencem, de csak magában, sütemény tetején a növényi habot nem szeretjük, csak az igazi tejszínből vertet.
Legközelebb áfonyával is megszórom. :-)- 20 dkg csokis keksz
- 7 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 5 dkg porcukor
- 5 dl Meggle hab
- 3 dl tej
- 3 teáskanál zselatinpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg eper
Az alaphoz való kekszet késes aprítóban törd össze. A vajat olvaszd meg, keverd a kekszdarához, és simítsd el az egészet egy kapcsos tortaforma aljában. Tedd a hűtőbe addig, amíg összeállítod a krémet.
A krémhez a túrót turmixold össze egy deci tejjel, a reszelt citromhéjjal és a por- és vaníliás cukorral. A maradék két deci tejet öntsd egy kis lábosba, add hozzá a zselatinport, és melegítsd meg, de ne forrald fel. Hűtsd langyosra. A Meggle habból készíts kemény habot. A langyos zselatint öntsd a túrós krémhez. Keverd jól össze, vegyítsd hozzá a habot és egyengesd el a kekszes alap tetején. Hűtőbe dermedjen egy éjszakán át.
Másnap a torta tetejét díszítsd felvágott eperdarabokkal. Én egy kis zselével is megkentem, hogy ne hulljon le róla gyümölcs.
6 megjegyzés:
Csodás lett, és biztos nagyon fincsi is ilyen szép magas túrós-habos krémmel!
A Megglét én is szeretem 😊.
Nagyon mutatós és finom lehetett. Most éppen ilyen tortákat böngészek lányom szülinapjára. Milyen nagy volt a forma amibe tetted?
Gyönyörű lett. Milyen szép magas! Engem is érdekelne a tortaforma mèrete.
16 szeletesnek ìrja a recept, így én egy közepes, 18 cm átmérőjű formában készítettem.
18 cm átmérőjű formában készült.
Gyönyörű torta, már a látványától is megjön hozzá a kedvem. Nyáron én is sokszor készítek sütés nélküli túrótortát, a férjem kedvence.
Megjegyzés küldése