2023. szeptember 16., szombat

Csíkos ricottaszelet málnadzsemmel

 

Napraforgó aratásra készült ez a mutatós és finom kocka, amit muszáj lesz megismételni! A málnadzsem a tetején anyukám érdeme, amit itt is köszönök neki. 

A receptet itt találtam, csak egy kicsit változtattam rajta, a ricotta-mascarpone arányon a krémben.

Tészta:

30 dkg finomliszt

8 dkg porcukor

20 dkg vaj

12,5 dkg mascarpone

1 csipet 

Töltelék:

25 dkg ricotta

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citromból nyert citromhéj

25 dkg mascarpone

3 db tojás

25 dkg málnadzsem (kb)

A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad-1/3-ad részre osztjuk.

A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk, és egy 20x30-as, sütőpapírral borított tepsibe terítjük, majd villával megszurkáljuk.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.

A ricottás masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.

A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk, és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe, és 5 percig még sütjük.




4 megjegyzés:

Katalin írta...

Ilyen finomság mellett biztos hogy jól megy a munka! 😊.

teller-cake írta...

Köszönjük szépen, így volt!

Éva írta...

Nagyon guszta és finom lehetett!

Névtelen írta...

Napraforgó aratás! Nagyon izgalmas lehetett. Finom sütit készítettél a dolgozóknak!