Napraforgó aratásra készült ez a mutatós és finom kocka, amit muszáj lesz megismételni! A málnadzsem a tetején anyukám érdeme, amit itt is köszönök neki.
A receptet itt találtam, csak egy kicsit változtattam rajta, a ricotta-mascarpone arányon a krémben.
Tészta:
30 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
20 dkg vaj
12,5 dkg mascarpone
1 csipet só
Töltelék:
25 dkg ricotta
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
25 dkg mascarpone
3 db tojás
25 dkg málnadzsem (kb)
A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad-1/3-ad részre osztjuk.
A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk, és egy 20x30-as, sütőpapírral borított tepsibe terítjük, majd villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
A ricottás masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk, és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe, és 5 percig még sütjük.
4 megjegyzés:
Ilyen finomság mellett biztos hogy jól megy a munka! 😊.
Köszönjük szépen, így volt!
Nagyon guszta és finom lehetett!
Napraforgó aratás! Nagyon izgalmas lehetett. Finom sütit készítettél a dolgozóknak!
Megjegyzés küldése