Nagyon szeretjük a gránátalmát, csak megpucolni ne lenne olyan macerás...:) Kaptam egyenesen Törökországból 3 hatalmas darabot és azonnal beindult a fantáziám, hogy készítsek belőle valami sütés nélküli finomságot. Úgy érzem sikerült! :)
Hozzávalók gránátalmazselé:
1 teáskanál cukor (vagy ízlés szerint kicsit több)
15g zselatin
Túrótöltelék:
50dkg túró
16dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
6dkg darált keksz
Piskóta korongok (készen vásárolható)
Bevonat:
15dkg étcsokoládé
5dkg fehércsokoládé
2 evőkanál olaj
Először elkészítettem a gránátalma-zselét: citromfacsaróval kinyomtam a gyümölcs levét, elvettem belőle 0,5dl mennyiséget, amelybe belekevertem a zselatint. A többi levet felforraltam a cukorral majd belevegyítettem a megduzzasztott, felmelegített zselatint. Egy kis lábosban hagytam zselévé dermedni a gyümölcslevet.
A túrótöltelékhez villával összetörtem a túrót, hozzákevertem a porcukrot és 10 percig állni hagytam. Ekkor hozzáadtam a citromhéjat és annyi darált kekszet, hogy jól formázható masszát kapjak. Vizes kézzel golyókat formáztam úgy, hogy minden golyó közepébe egy kockányi gránátalma zselét tettem. A kész golyóbisokat piskótakorongokra állítottam és hagytam 2 órát a hűtőben megkötni.
Az étcsokoládét vízgőz felett némi olajjal megolvasztottam (ne legyen forró!) és minden golyót belemártottam a csokiba, majd egy rácsra téve hagytam, hogy a felesleges csoki lecsöpögjön. Egy kisebb tálban szintén olajjal felolvasztottam a fehércsokit is és rácsurgattam belőle egy keveset mindegyik bombára.
Végezetül egy kis darab gránátalmát nyomtam minden túróbomba tetejére.
24 db túróbombát tudtam elkészíteni a recept alapján.
15 megjegyzés:
jól néz ki))), habár kissé macerásnak tűnik...nekem))
Málna konyhája
Nem gondoltam volna,hogy a gránátalmából ilyen finomságot is lehet készíteni.Nagyon ügyes vagy!,na ez aztán kreativitás,adott egy nem igazán mindennapi gyümölcs és készíts belőle valami finomat,de jól is nézzen ki.
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!
Dee, jó ötlet!!! Nagyon kis csinosak lettek:)
Nagyon szépek - ínycsiklandó recept!
Cameron: örülök, hogy tetszik! Lehet, hogy macerásnak tűnik, de a zselé előre is elkészíthető, aztán már minden gyorsan megy. A fehércsokis plusz dísz meg el is hagyható.
Lizi: köszönöm! :)))
Janka: köszi Neked is! :)
MuskátliBüfé: Örülök, hogy tesztszett és hidd el, az íze is fantasztikus volt! Bár a nagyobbik lányomnak nem kellett (ő elég válogatós) de a kicsi hármat megevett egyszerre és kért volna még... :)
Hű, de mutatós desszert! Gondolom megéri a macerát. :)))))
Nagyon guszta! :) "Simán", zselékockák nélkül már nálam is készült, csak búzadara került a túróhoz, azt is nagyon szerettük, de ezzel a gyümölcsös zselével még finomabb lehet! :)
Gyönyörűek lettek! Nagyon szeretem a gránátalmát, de sütiben még nem próbáltam.:)
De jól néznek ki,csodás:))
Petra: megéri! :)
Hankka: úgy "simán" is finom lehet!
Flóra: akkor itt az ideje, mondjuk egy gránátalmás brownie..? :))
Mónika: köszönöm!
De helyesek a kis gombócaid! Jól kiötletelted!
Huhuhu, ez valami nagyon finom lehet! Nagyon tudnám szeretni :)
ÚÚúúúúúú,de szeretnénk!Mihelyst olcsóbb lesz a gránátalma ki is próbálom:))Csodásak!
Gerdi: köszi! :)
Vikvi: akkor küldök Neked egyet! :)
Rebarbara: remélem beszámolsz ha elkészítetted. ;-)
Hű, ez nagyon guszta! Tuti, hogy egyszer kipróbálom!
Megjegyzés küldése