2012. október 10., szerda

Gránátalmás túróbomba


Nagyon szeretjük a gránátalmát, csak megpucolni ne lenne olyan macerás...:) Kaptam egyenesen Törökországból 3 hatalmas darabot és azonnal beindult a fantáziám, hogy készítsek belőle valami sütés nélküli finomságot. Úgy érzem sikerült! :)

Hozzávalók gránátalmazselé:
1 db gránátalma kipréselt leve (~1,5dl)
1 teáskanál cukor (vagy ízlés szerint kicsit több)
15g zselatin

Túrótöltelék:
50dkg túró
16dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
6dkg darált keksz
Piskóta korongok (készen vásárolható)

Bevonat:
15dkg étcsokoládé
5dkg fehércsokoládé
2 evőkanál olaj

Először elkészítettem a gránátalma-zselét: citromfacsaróval kinyomtam a gyümölcs levét, elvettem belőle 0,5dl mennyiséget, amelybe belekevertem a zselatint. A többi levet felforraltam a cukorral majd belevegyítettem a megduzzasztott, felmelegített zselatint. Egy kis lábosban hagytam zselévé dermedni a gyümölcslevet.
A túrótöltelékhez villával összetörtem a túrót, hozzákevertem a porcukrot és 10 percig állni hagytam. Ekkor hozzáadtam a citromhéjat és annyi darált kekszet, hogy jól formázható masszát kapjak. Vizes kézzel golyókat formáztam úgy, hogy minden golyó közepébe egy kockányi gránátalma zselét tettem. A kész golyóbisokat piskótakorongokra állítottam és hagytam 2 órát a hűtőben megkötni.
Az étcsokoládét vízgőz felett némi olajjal megolvasztottam (ne legyen forró!) és minden golyót belemártottam a csokiba, majd egy rácsra téve hagytam, hogy a felesleges csoki lecsöpögjön. Egy kisebb tálban szintén olajjal felolvasztottam a fehércsokit is és rácsurgattam belőle egy keveset mindegyik bombára.
Végezetül egy kis darab gránátalmát nyomtam minden túróbomba tetejére.
24 db túróbombát tudtam elkészíteni a recept alapján.

15 megjegyzés:

cameron írta...

jól néz ki))), habár kissé macerásnak tűnik...nekem))

Málna konyhája

Erzsébet " Lizi írta...

Nem gondoltam volna,hogy a gránátalmából ilyen finomságot is lehet készíteni.Nagyon ügyes vagy!,na ez aztán kreativitás,adott egy nem igazán mindennapi gyümölcs és készíts belőle valami finomat,de jól is nézzen ki.
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!

Kovács Janka írta...

Dee, jó ötlet!!! Nagyon kis csinosak lettek:)

Muskátli Büfé írta...

Nagyon szépek - ínycsiklandó recept!

teller-cake írta...

Cameron: örülök, hogy tetszik! Lehet, hogy macerásnak tűnik, de a zselé előre is elkészíthető, aztán már minden gyorsan megy. A fehércsokis plusz dísz meg el is hagyható.

Lizi: köszönöm! :)))

Janka: köszi Neked is! :)

MuskátliBüfé: Örülök, hogy tesztszett és hidd el, az íze is fantasztikus volt! Bár a nagyobbik lányomnak nem kellett (ő elég válogatós) de a kicsi hármat megevett egyszerre és kért volna még... :)

Petra írta...

Hű, de mutatós desszert! Gondolom megéri a macerát. :)))))

hankka írta...

Nagyon guszta! :) "Simán", zselékockák nélkül már nálam is készült, csak búzadara került a túróhoz, azt is nagyon szerettük, de ezzel a gyümölcsös zselével még finomabb lehet! :)

Névtelen írta...

Gyönyörűek lettek! Nagyon szeretem a gránátalmát, de sütiben még nem próbáltam.:)

Jámborné Budai Mónika írta...

De jól néznek ki,csodás:))

teller-cake írta...

Petra: megéri! :)
Hankka: úgy "simán" is finom lehet!
Flóra: akkor itt az ideje, mondjuk egy gránátalmás brownie..? :))
Mónika: köszönöm!

Gerdi írta...

De helyesek a kis gombócaid! Jól kiötletelted!

Vikvi írta...

Huhuhu, ez valami nagyon finom lehet! Nagyon tudnám szeretni :)

Rebarbara írta...

ÚÚúúúúúú,de szeretnénk!Mihelyst olcsóbb lesz a gránátalma ki is próbálom:))Csodásak!

teller-cake írta...

Gerdi: köszi! :)
Vikvi: akkor küldök Neked egyet! :)
Rebarbara: remélem beszámolsz ha elkészítetted. ;-)

marisz57 írta...

Hű, ez nagyon guszta! Tuti, hogy egyszer kipróbálom!