2013. február 11., hétfő

"Hajrá Veszprém!" - tortaKedves barátnőm párja nemrég töltötte be a 30. életévét. A nagy alakalomra megígértem, hogy készítek egy személyre szabott tortát. 
Két témából választhattam, az egyik természetesen a veszprémi kézilabda csapat volt. A másik téma nagyobb kihívást jelentett volna, ugyanis egy csempevágót kellett volna készítenem a tortára, de mivel vasárnap tudtam meg, hogy keddre kell a torta, nem mertem egy ilyen aprólékos figura elkészítésébe belevágni. Talán majd legközelebb....:)

Maga a torta egy tejszínes túrókrémmel töltött finomság volt, vékonyan átkenve vaníliapudingos vajkrémmel, hogy a túrókrém tejszíntartalma ne olvaszthassa meg a burkolatot, a házi fondant-ot.  A csapat címerét ételfestékkel, ecset segítségével vittem fel a tortára.

Készítettem már címer tortát személyre szabottan is, az itt tekinthető meg.

Isten éltessen még egyszer Tamás, és hajrá Veszprém! :)

18 megjegyzés:

 1. Húúú...ez egy nagyon ütős torta! Eszméletlenül ügyes vagy!!! Hajrá Veszprém, Hajrá kézilabda! Imádom ezt a sportot, fiatalon én is megszállottan űztem, minden szabadidőmet a kézipályán töltöttem...de ez egy másik történet! A Veszprémet láttam már élőben játszani, hatalmas élmény volt! Mint ez a torta a megajándékozottnak! Még egyszer gratula:))))

  VálaszTörlés
 2. Szuper lett! Fantasztikus ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon ügyes, ez már szinte festmény :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon ügyes vagy! Hajrá Veszprém! Fiamék ott voltak a szombati mérkőzésükön, szuper volt! És ha rá mész a blogomra , ki raktam egy fényképet,láthatod ami kis vezér szurkolónkat:)))Gratula az ünnepeltnek,és persze Neked is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. HetiMenü: köszi!!! Én is nagy kézis voltam, évekig minden nyarat a kézilabdapályán töltöttünk....azok a régi szép idők! Akkor még nem féltették tőlünk a pályát, a suli környékét, eszünkbe sem volt galibát okozni csak sportoltunk..... :)

   Luca: köszönöm szépen! :))

   Tejszínhab: aranyos vagy, a betűk azért lehettek volna szebbek, de így is örültek neki! :)

   Böbe: megnéztem a tündéri unokádat, úgy látom neki is kijárna valamikor egy ilyen torta! :)

   Törlés
 5. Elnézést a kifejezésért, de ez a torta "piszokjó" lett!

  VálaszTörlés
 6. Nem gondoltál arra, hogy nagyon kezdő lányokat-asszonyokat taníts meg ilyen csodás dolgokat alkotni? Én szívesen nézegetnék fázis fotókat is, ahogy készíted. Nagyon érdekelne.:-)
  Csodás a torta, mint mindig!

  VálaszTörlés
 7. Azta azta azta! Ez aztán a nagyon klassz torta! Ügyes vagy! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Janka: :)))

   Kati: köszi! :)

   Marisz: nekem tetszik a kifejezésed, nagyon is! ;-)

   HajniZoli: most megfordult a fejemben, hogy készítek fázisfotókat de olyan borús volt az idő, hogy nem sikerültek. Örültem hogy a végeredményt megtudtam normálisan örökíteni...:)

   Millye: köszike!!! :)))

   Törlés
 8. Szuper lett ez is - főleg, hogy a kedvenc ffi kézilabda-csapatom!!!! Veszprém! Az már csak "hab" a tortán, hogy istenien hangzik a krém! Boldog szülinapot az ünnepeltnek!

  VálaszTörlés
 9. Szuper, nagyon jól sikerült! Hajrá Veszprém!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. MuskátliBüfé: köszi a nevében is! ;-)
   Vikvi: köszi és Hajrá! :)

   Törlés
 10. Ez nagyon jó lett! Kiváncsi leszek a csempevágós változatra is :)

  Nem is tudtam, hogy ezt a tortát Te készítetted, bár az ismeretségeket végiggondolva ki más is sütötte volna.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :))
   A csempevágóra én is kíváncsi leszek...:-DD
   Talán majd jövőre...;-)

   Törlés
  2. Szóljak az érdekedben, hogy mindenképp csináltassák meg veled? :-DDD

   Törlés
  3. Háááát....állok a kihívás elé! :)))) (Bár a legjobban a férjem szekírozásától tartok, mert ilyen témában nem ismer irgalmat, addig gyötör míg olyan nem lesz ami SZERINTE jó....:-DDD)

   Törlés