2013. április 11., csütörtök

Monster High-baba torta



Férjem kolléganőjének készítettem ezt a tortát márciusban, aki tudta rólam, hogy szeretek ilyesmivel foglalkozni. :) Kaptam egy képet a tortába öntendő babáról, annak az arcát kellet megoldanom síkban ábrázolással. A copfok vége nem látszott a képen, ezeket én rövid vakarcsoknak formáztam, így jött ki jól a töltött tésztából.

A torta maga eperdarabos piskóta volt epres főtt krémmel töltve. A bevonat a szokásos házi fondant. Nemrég kommentálta valaki egy tortámnál, hogy kár, hogy nem készítettem fázisfotókat a festésről, most jelentem, készítettem! Nem a legjobb minőségűek ugyan, mert este, TV-zés közben festettem meg a fő vonalakat és a fekete részt.

Csak a díszítés legvégén vettem észre a vámpírfogakat! Brrrrr...

A legnagyobb elismerés az volt, hogy  a torta-rendelő küldött egy mms-t a tortáról a párjának, aki visszaírt neki, hogy minek küldte el újra azt a képet, amilyen tortát kért tőlem?? Ő meg válaszolta, hogy "Ez már a torta!!!" :)))



Ez volt a minta

23 megjegyzés:

tejszínhab írta...

Jaj, de helyes kis vámpírbaba :) És biztos finom is... beleharapnék... ;)

Györgyi írta...

Mindig elcsodálkozom, hogy mikre vagy képes!!! Nem győzöm ismételni magamat, hogy milyen kis ügyeske vagy:) Az eperkrém a belsejében pedig igazán jól hangzik...Nyammmmi:)))

Unknown írta...

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a fekete részeket mivel festetted? Ételfestékkel, vagy szénporral?

Dina írta...

Nagyon ügyi vagy, jól sikerült darab! :))

Muskátli Büfé írta...

Nagyon ügyes vagy!!!!

Luca írta...

Fantasztikus ügyes vagy! Ezt már művészi fokon műveled...

teller-cake írta...

Köszönöm lányok! :)

Vajdáné Timi: fekete Wilton-ételfestéket hígítottam vízzel és ecsettel vittem fel a felületre. Az a tapasztalatom, hogy így hígítva könnyebben rászárad és nem is lesz vastag a festékréteg.

Unknown írta...

Köszönöm a válaszodat! Ki fogom próbálni!

Eszter írta...

Nagyon jó lett! Azért látom, hogy torta ötletekből feléd sincs hiány, ami a kéréseket illeti... :-)))

trollanyu írta...

Nagyon szuper lett, tényleg ez már művészet:) De nagyon útálom ezeket a zombi babákat, az se volt normélis, aki kitalálta, de persze az én lányomnak is van, mit lehet tenni:)

Zsuzska írta...

Nálunk is oda vannak érte a családban a lányok! Nagyon jól sikerült, hihetetlen miket tudsz!

Hankka írta...

Gyönyörű, már nem is találok szavakat, hogy hogyan dicsérjem! :) Ráadásul este, tévézés közben készült a festés? Nem semmi, hogy mennyire ügyes és kreatív vagy! :)

HajniZoli írta...

Jelentem, hogy én kommenteltem a fázisfotókért:-) köszönöm, hogy készítettél! Így van esélyünk nekünk is, akik nem vagyunk olyan profik mint te, hogy elkészítsük, vagy na:-) megpróbálkozzunk vele.
Nem is csodálom, hogy azt gondolták, hogy ez a kép. Nagyon jó lett!

Kati írta...

Nagyon érdekes torta, ehhez aztán kell türelem:)

Millye írta...

Jaj de ügyes vagy! Nagyon szép tortát készítettél ismét!

heti menük írta...

Most mondjam ezt, hogy az elkészült mű szebb, mint a minta?! Igen, mondom!!! Mert így igaz! Lenyűgöztél (már sokadszorra:)...):)

teller-cake írta...

Eszter: köszönöm és óh-igen, szerencsére nem unatkozom! ;-)

Trollanyu: szerencsére mi még csak a hagyományos Barbie-nál tartunk...:)

Zsuzska: köszi! :)

Hankka: aranyos vagy, jó esik amit írsz. Tudod este nyugi van, amikor a lányok már lefeküdtek (mert amúgy tutira ők is festeni akarnának!), csak hátrány ilyenkor a villanyfény.

HajniZoli: igen, rád tippeltem én is, csak arra nem emlékeztem már, hogy melyik tortánál volt szó a fázisfotókról. Remélem most segíthettem! :)

Kati: én élveztem minden pillanatát, mert nem egy szokványos feladat volt. :)

Millye: köszönöm!! :)

HetiMenü: kedves vagy Tünde, köszönöm szépen! Nekem az eredetinek kedvesebb a nézése, a tortán kicsit dacosabbra sikerült a pillantás, úgy vélem...:)

Gerdi írta...

Igencsak hasonlatosra sikerült a mintaképhez, nagyon ügyes vagy (mint mindig)! A vámpírfogak nélkül azért sokkal helyesebb lenne a csaj:-) Én szerencsére nem ismerem ezt a babát, pedig nekem is van Lányom. De ha kérne, sem kapna...

Jámborné Budai Mónika írta...

Ez a torta tökéletes:)) Gratulálok szuper ügyes vagy:))

M@rti írta...

Nagyon ügyi vagy, és tudod miért? Mert soha nem a könnyebbik oldaláról közelíted meg a torta elkészítését! Van türelmed, az biztos!

teller-cake írta...

Gerdi: hát én sem vennék ilyet szívesen a lányoknak, de tudod. soha na mond hogy soha...:)
Mónika: köszönöm szépen! :)))
M@rti: nagy öröm számomra dicséretet hallani tőled köszönöm! :))) Hiába, kicsit bonyolult vagyok igaz, de az én fejemben már sosem lesz rend...;-DDD

Unknown írta...

Szia Zsuzsi!Köszi,h megnézted a blogomat.Szeretnék neked gratulálni,én tudom, h te nagyon ügyi vagy!Nekem már volt szerencsém enni néhány tortádból.:))
Írj majd h,h sikerült a csörögéd.Üdv.:Enikő :D

teller-cake írta...

Köszönöm Enikő!