2013. június 10., hétfő

Gyöngyvirágos csokitorta nagyapámnak, és lekváros-túrós bukta nagyapámtól...


A mai napon ünnepli apai nagyapám a 84. születésnapját, Isten éltesse őt még nagyon sokáig!

Sajnos nem tudtam vele találkozni a hétvégén, viszont a férjem igen, így vele küldtem egy csokitortát és egy üveg finom, saját barackpálinkát a jeles alkalomra. 

Hadd büszkélkedjek egy kicsit, micsoda ügyes papám van nekem!:

Két éve lassan, hogy a mamám itt hagyott minket, aki nagyszerű háziasszony volt, szinte naponta sütött-főzött valamit. Én meg persze egész gyermekkoromban - és még azután is ha tehettem - lelkesen segítettem neki, lestem a fortélyokat. De a papa is be volt fogva a konyhában, tésztát dagasztott, mákot, diót darált, segített a befőzésben amit tudott. Nagymamám isteni buktákat sütött....és képzeljétek, most már a papám is! Kijelentette, hogy ő olyan sokszor segített a buktánál, hogy már egyedül is el tudja készíteni! És így is lett.....Fantasztikus buktát süt, úgy hogy nem is mér semmit - mert minek az? :-D - szemre összedobálja a tésztát, bedagasztja, keleszti, tölti, süti és kész is a világ legfinomabb buktája! Íme a bizonyíték :) :




20 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép tortát készítettél Nagyapádnak Isten éltessen még nagyon sokáig.Kívánok neki még jó egészséget hogy sok ilyen finom buktát tudjon még sütni. A tortád nagyon tetszik de a bukta is nyárcsurgatóan guszta!

Dina írta...

Sok-sok szép szülinapot még a papádnak! :) Igazán szívmelengető történet, jó volt részese lenni egy picit. :)

Marka írta...

Egészen elérzékenyültem, miközben olvastam! Jóisten éltesse még nagyon sokáig Papádat! És fantasztikusan puhának tűnik a bukta :-)

Seffer Lilla írta...

Nem semmi, hát gratulálok a nagypapádhoz! Ennyi idősen ilyen fitt, kívánom, hogy még nagyon sokáig legyen így! A tortád is nagyon szép lett!

tejszínhab írta...

Gyönyörű a csokitorta, és szenzációs a bukta! Isten éltesse még sokáig szorgos nagypapádat :)

M@rti írta...

Sok boldog - buktákban gazdag - születésnapot kívánok Neki! ...és Nektek! :-)

Muskátli Büfé írta...

Innentől kezdve nincs min csodálkozni - alma, fája! Sok-sok buktás szülinapot kívánok!

marisz57 írta...

Nagyon szép tortával köszöntötted a nagyapádat. Idsten éltesse sokáig! Hogy még sokszor süthessen nektek(is)ilyen finom buktát!

lezsik írta...

Boldog születésnapot Nagyapádnak! Kívánom, hogy még sokszor süssön neked ilyen guszta buktát! És persue a tortád most is gyönyörű, mint mindig.

Kati írta...

Isten éltesse nagyapádat, isteni buktát sütött:)
Persze a te tortád se semmi:)

Luca írta...

Volt kitől örökölnöd a sütést....
Szuper lett a torta, Isten éltesse a papádat! Az én apósom is istenien sütött, miután meghalt az anyósom....

Gerdi írta...

A drága nagypapák... Isten éltesse még sokáig, hogy sok finom buktát süthessen nektek! Te meg még sok szépséges tortát süthess neki!

trollanyu írta...

Isten éltesse nagypapádat, 84 év gyönyörű kor, legyen még köztetek jó sokáig:) A torta fantasztikus, a papa buktája a legjobb, abban biztos vagyok.

Zsuzska írta...

Nagypapám kedvence volt a bukta, egészen könnybe lábadt a szemem, ahogy olvastam... Nagyon boldog szülinapot kívánok a Nagypapádnak!!!

Millye írta...

Isten éltesse sokáig a nagyapádat! :) A tortád mennyei lett a nagypapád előtt meg emelem kalapomat mert ilyen guszta buktát csinálni férfi létére az nagy dicsőség! :)

Okki írta...

Isten éltesse sokáig Nagypapádat! Erőt, egészséget Neki! :)
Ügyesen tevékenykedik a konyhában, finom buktákat készített. :) Te pedig szép tortát! :)

teller-cake írta...

Köszönöm Mindenkinek! El fogom mesélni neki, hogy mennyire sokaknak tetszik az ő sütögetése és hogy milyen sok jókívánságot kapott Tőletek! :)

Hankka írta...

Isten éltesse nagyapádat erőben, egészségben, nagyon boldog születésnapot kívánok utólag is! :) Nőket megszégyenítő módon nagyon-nagyon guszta buktákat tud sütni nagyapád, megemelem én is a kalapom előtte! :)

teller-cake írta...

Köszönöm Hankka, a nevében is! :)

Judóca írta...

Húúú ez nem semmi!!! Tényleg nagyon guszta bukták és hogy a Nagyapád készítette és hogy 84 évesen ........hát le a kalappal!!!!!
Nagyon Boldog Születésnapot Neki!!!:))))