2013. november 28., csütörtök

Marcipános-narancsos tiramisutorta (Blogkóstoló 13.)


Említettem a "Pepperkake" kekszet bemutató bejegyzésemnél, hogy jövök még egy finomsággal a 13. Blogkóstoló játékra Trollanyutól. Ez a torta is szerelem volt első látásra, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom! És amellett, hogy Janka, a játék házigazdájának kérésének megfelelően ünnepi hangulatot kell árasztani a bemutató fotónak, igazán különleges alkalomra készült.

Apósom egy szerencsétlen, szörnyű autóbalesetet követő 2 hónapnyi, hosszú és fájdalmas kórházi lábadozás után szombaton végre - ha még nem is véglegesen  - hazajöhetett! :)))  Csaptunk ennek örömére egy közös, családi ünnepi ebédet és olyan jó volt, hogy minden - ha nem is változatlanul - de a régiben van. Nem akarok itt hosszasan filozofálni de olyan hamar megvan a baj, ami nagyon mélyen megváltoztat minket és az életünket. Sajnos nem kell magunknak felelőtlennek vagy figyelmetlennek lennünk ahhoz, hogy baleset érjen minket útközben, elég egy fatális, pillanatokon múló véletlen..... :(

De most már látjuk a fényt és nagyon reméljük, hogy apósom tavalyi, hatalmas szülinapi buliját decemberben megismételhetjük!
Maga a torta betű szerint, hűen követte Trollanyu receptjét, amiben most sem csalódtam! Annyit tennék csak hozzá, hogy 20cm-es tortaformában készítettem a remekművet. A két kis angyalka pedig többértelműek, egyrészről őrangyalok, másrészről jelzik hogy hamarosan itt a Karácsony! :)

16 megjegyzés:

 1. Nagyon szép és finom tortát készítettél! Kívánom hogy apósod mielőbb gyógyuljon meg , bár ennek a tortának és a kedvességed hatására biztos hamar megerősödik!

  VálaszTörlés
 2. Tul jo az a szeletrol keszult metszet! :-)

  VálaszTörlés
 3. Óóóóóóóóóóóó, milyen szép és ünnepi !!!! Új szabály van a blogkóstolón- a házigazdának tizedet kell adni minden elkészült csodából :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon guszta lett! Igazi karácsonyi hangulat van már nálad! :)

  VálaszTörlés
 5. Csodaszép lett, mesés ünnepi díszítés, nagyon örülök, hogy ízlett nektek:) Jobbulást kívánok apósodnak, biztosan felvidult a családi összejöveteltől:)

  VálaszTörlés
 6. Jobbulást az apósodnak! NAgyon szépséges tortát készítettél neki! Az angyalkáid pedig nagyon cukik!

  VálaszTörlés
 7. Csodásan néz ki a torta kívül-belül, az angyalkák is nagyon aranyosak, nagyon jól választottál! :) Jobbulást és gyors gyógyulást kívánok apósodnak! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm apósom nevében a jókívánságokat! A tortát pedig készítsétek el egyszer, megéri! :))

   Törlés
 8. Csodaszép lett. Megkívántam....:)

  VálaszTörlés
 9. Mindenben egyetértek az előttem szólókkal! Gyönyörű is, finom is, szuper fotók vannak róla!
  Apósodnak mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

  VálaszTörlés
 10. Hm, valamiért nem ment el a korábbi megjegyzésem, pedig itt csorgattam benne a nyálam erre az íz-és illatörvényre! Apósodnak jobbulást kívánok, remélem ez a finomság is hozzásegíti! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Nektek is a szép és biztató szavakat! :)

   Törlés
 11. Köszönöm az egész családnak, főleg a gyermekeimnek és az egyetlen menyemnek a sok segítséget amit a két hónap alatt tanúsítottak, a baleset sajnos a nagy őszi munkák előtt történt, Ami nálunk a legkeményebb dolog egész évben. Anyós.  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most itt pironkodom.... :))) Máskor ilyenbe inkább ne kelljen segíteni, inkább csirkét pucolok.... :-D

   Törlés