2013. november 28., csütörtök

Marcipános-narancsos tiramisutorta (Blogkóstoló 13.)


Említettem a "Pepperkake" kekszet bemutató bejegyzésemnél, hogy jövök még egy finomsággal a 13. Blogkóstoló játékra Trollanyutól. Ez a torta is szerelem volt első látásra, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom! És amellett, hogy Janka, a játék házigazdájának kérésének megfelelően ünnepi hangulatot kell árasztani a bemutató fotónak, igazán különleges alkalomra készült.

Apósom egy szerencsétlen, szörnyű autóbalesetet követő 2 hónapnyi, hosszú és fájdalmas kórházi lábadozás után szombaton végre - ha még nem is véglegesen  - hazajöhetett! :)))  Csaptunk ennek örömére egy közös, családi ünnepi ebédet és olyan jó volt, hogy minden - ha nem is változatlanul - de a régiben van. Nem akarok itt hosszasan filozofálni de olyan hamar megvan a baj, ami nagyon mélyen megváltoztat minket és az életünket. Sajnos nem kell magunknak felelőtlennek vagy figyelmetlennek lennünk ahhoz, hogy baleset érjen minket útközben, elég egy fatális, pillanatokon múló véletlen..... :(

De most már látjuk a fényt és nagyon reméljük, hogy apósom tavalyi, hatalmas szülinapi buliját decemberben megismételhetjük!
Maga a torta betű szerint, hűen követte Trollanyu receptjét, amiben most sem csalódtam! Annyit tennék csak hozzá, hogy 20cm-es tortaformában készítettem a remekművet. A két kis angyalka pedig többértelműek, egyrészről őrangyalok, másrészről jelzik hogy hamarosan itt a Karácsony! :)

16 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép és finom tortát készítettél! Kívánom hogy apósod mielőbb gyógyuljon meg , bár ennek a tortának és a kedvességed hatására biztos hamar megerősödik!

M@rti írta...

Tul jo az a szeletrol keszult metszet! :-)

Györgyi írta...

Óóóóóóóóóóóó, milyen szép és ünnepi !!!! Új szabály van a blogkóstolón- a házigazdának tizedet kell adni minden elkészült csodából :)

Csigabige írta...

Nagyon guszta lett! Igazi karácsonyi hangulat van már nálad! :)

trollanyu írta...

Csodaszép lett, mesés ünnepi díszítés, nagyon örülök, hogy ízlett nektek:) Jobbulást kívánok apósodnak, biztosan felvidult a családi összejöveteltől:)

Millye írta...

Jobbulást az apósodnak! NAgyon szépséges tortát készítettél neki! Az angyalkáid pedig nagyon cukik!

Hankka írta...

Csodásan néz ki a torta kívül-belül, az angyalkák is nagyon aranyosak, nagyon jól választottál! :) Jobbulást és gyors gyógyulást kívánok apósodnak! :)

teller-cake írta...

Köszönöm apósom nevében a jókívánságokat! A tortát pedig készítsétek el egyszer, megéri! :))

Seffer Lilla írta...

Csodaszép lett. Megkívántam....:)

Muskátli Büfé írta...

Jobbulást Apósodnak!

marisz57 írta...

Mindenben egyetértek az előttem szólókkal! Gyönyörű is, finom is, szuper fotók vannak róla!
Apósodnak mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!

Baloghné Kele Judit írta...

Hűha !! - nagyon szép és ünnepi !

tejszínhab írta...

Hm, valamiért nem ment el a korábbi megjegyzésem, pedig itt csorgattam benne a nyálam erre az íz-és illatörvényre! Apósodnak jobbulást kívánok, remélem ez a finomság is hozzásegíti! :)

Marcsi írta...

Köszönöm az egész családnak, főleg a gyermekeimnek és az egyetlen menyemnek a sok segítséget amit a két hónap alatt tanúsítottak, a baleset sajnos a nagy őszi munkák előtt történt, Ami nálunk a legkeményebb dolog egész évben. Anyós.



teller-cake írta...

Köszönöm Nektek is a szép és biztató szavakat! :)

teller-cake írta...

Most itt pironkodom.... :))) Máskor ilyenbe inkább ne kelljen segíteni, inkább csirkét pucolok.... :-D