2013. december 1., vasárnap

Krumpli a tortába?? - Miért ne! ;-)

 

Régóta izgatta már a fantáziámat, hogy milyen lehet egy krumplival készült torta mert gyönyörű és csábító példát láttam már rá egyszer Trollanyunál - Burgonyás csokoládés cseresznyetorta tejfölös csokimázzal -.

Juditkánál láttam meg egy újabb példányt - Krumplis diós-csokitorta - vonzó külsővel és egyszerű hozzávalókkal, és mivel éppen "Süss-főzz a blogomról!" játékot hirdetett nem is teketóriáztam sokáig.

Az eredeti receptet itt találjátok, én csupán a következőkön változtattam:  
  • feleztem a hozzávalókat, így egy 16 cm átmérőjű tortácskát kaptam
  • a tésztát egyszer vízszintesen elvágtam és megkentem fügedzsemmel 
  • a tetejét bevontam egy kis étcsokival (mert nálunk enélkül nem csokitorta a csokitorta!).
Érdekes, hogy a felezés vagy a sütő különbözősége az oka (esetleg hogy megtöltöttem dzsemmel??), Juditnál máshogy mutatott a szeletkép, egységesen egynemű volt a tészta míg nálam van egy jól elhatárolható külső, világosabb réteg és egy szaftosabb, sötétebb belső.
Összegezve, nagyon finom, uzsonnasütemény jellegű finomság lett a végeredmény, amit lánykáim lelkesen fogyasztottak uzsonnára egy pohár tejjel.  

Én gonosz, persze utólag kérdeztem rá a nagyobbik lányomnál: 
 
"Na Veronika, szerinted mit tettem ebbe a tortába még csokin kívül?" 
Összeráncolt szemöldökkel nézett vissza: 
"Ne már Anya, megint mit??!!!" 
"Krumplit!" 
Leesett az álla a földig majd elnevette magát:
 "Na, azt nem hiszem" :-DDD

Ennyit a hitelemről.... :)))

Menjetek Ti is Juditkához, válasszatok egy jó receptet - nem lesz nehéz :-D - és játszatok vele, december 8.-ig még tart a játék!


14 megjegyzés:

Kati írta...

Én sem kóstóltam még krumplival, de biztos finom lehet:) Nagyon guszta:)

Erika írta...

nekem jöhet :) láttam már hasonló receptet, sok gluténmentes édességnél használják a krumplit liszt helyett,

Baloghné Kele Judit írta...

Örülök, hogy játszol velem :) Jó ötlet a lekvár és a csokimáz a tetején :))

Muskátli Büfé írta...

Ismét egy olyan újdonság, ami különleges - nekem hiteles vagy:)

Csigabige írta...

Jó kis torta lett! Kipróbálós :)

Gerdi írta...

Én is sütöttem már krumplis tésztájú tortát, s valóban finom, igazollak:-)
Hol készültek a fotók? Mert nem csak a torta szép, a háttér is!

teller-cake írta...

Kati: köszi! :)
Erika: akkor te tudod miről beszélek! :))
Judit: én köszönöm a játékot és a szuper receptet!
MuskátliBüfé: köszi, hogy hitelt adsz nekem! :-DDD
Csigabige: ugye? ;-)
Gerdi: a Holt-Körös partján... szép ugye? :)

Györgyi írta...

Most elképzeltem, hogy tortával a kezedben sétálsz a Kőrös partjára és keresed a legjobb pozíciót a fotóhoz :) Ó, ismerős a dolog, nálam gyakran előfordul hasonló.
Krumplitorta nálam is van mákos citromos. Nagyon szeretjük, mert jó szaftos. Imádnám a tiédet is :)

wanna írta...

Jól néz ki! Anyukám mindig sütött krumplis tortát, én még nem, de ami késik, nem múlik, a recept megvan :)

HajniZoli írta...

Jó lehet ez a torta, jól néz ki! A Váncza- sütiknél találkoztam burgonyás süteménnyel meg krémmel is, akkor is kíváncsivá tett. Krémben próbáltam, sütiben még hátravan:-)

Millye írta...

De jól néz ki ez a burgonyás torta :) Én az egyik ismerősömtől hallottam hogy ő burgonyával pótolja a dió egy részét :O már attól is leesett az állam :D

teller-cake írta...

Janka: jó a fantáziád, egészen tisztán látod ahogy osonok és kémlelek, hogy van-e a közelben valaki aki totál hülyének néz... :-DD Még csak kétszer fotóztam ott de a lányokat mindig vittem magammal alibinek vállalva a kockázatot, hogy felfalják a fotópéldányt! ;-)
Wanna: de jó, hogy van ilyen jellegű emléked! :))
HajniZoli: krémben?? Erre nem emlékszem így hirtelen a Vánczából, de a babtorták mély nyomot hagytak! :))
Millye: akkor ez az infó már meg sem kottyant Neked! ;-))

Muskátli Büfé írta...

Ha Te mondod Zsuzsa, akkor tuti elhiszem, hogy finom. Mert szépnek, szép!

teller-cake írta...

Köszi Ági! :)