2014. április 3., csütörtök

Sacher kocka


Hétvégén a kedvenc Sacher torta receptemet megsütöttem tepsiben és felkockázva tálaltam a család nagy megelégedésére. :))

Imádjuk ezt a tésztát, 3 tábla étcsokoládé és egy kis üveg, saját készítésű sárgabarackdzsem nem nagy ár egy ilyen szájban omló, csupa-csoki finomságért... :-))

Hozzávalók:

20dkg étcsokoládé
8 tojás
20dkg margarin vagy vaj
15+15dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
20dkg liszt
Máz és bevonás:
10dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
2 evőkanál olaj
baracklekvár (~3,5-4dl)

20dkg  étcsokoládét gőz felett felolvasztottam.

 A tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele kristálycukrot

A margarint habosra kevertem, hozzá adtam az olvasztott csokit, a cukor másik felét, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat. A sütőporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítettem a keményre vert fehérjehabbal. 
A tésztát egy 35x28 cm-es zsírozott-lisztezett sütőtepsibe öntöttem és 180 fokon, 20 perc alatt készre sütöttem.
A kihűlt piskótát vízszintesen két lapba vágtam. Az alsó lapot megkentem bőven baracklekvárral, majd a felsővel lezártam a süteményt. Kívülről is megkentem lekvárral és a hűtőben hagytam kicsit, hogy rádermedjen a lekvár.
A tortabevonót az olajjal gőz felett megolvasztottam és a lehűtött sütemény tetején egyenletesen elsimítottam. 
Ebben az estben is igaz, hogy másnap az igazi, érdemes türelmesnek lenni! <3

23 megjegyzés:

M@rti írta...

Most vitatkozni fogok Veled; jó az frissiben, melegen is (én legalábbis nem szoktam kibírni) :-D

teller-cake írta...

:-DDD Nem vitatkozom.... ;-)

Lilla Seffer írta...

Hmmm, nagyon nagyon guszta!

tejszínhab írta...

Nálunk nem érné meg a másnaot ;)

Okki írta...

Kerek vagy kocka, mindegy ...... a lényeg, hogy legyen. ;) Nagyon-nagyon finom! :)

Luca írta...

Csorog a nyálam. Ki kéne találnom a diétás változatát.....

Katrabonc írta...

Látom Zsuzskám, hogy hiányzik már egy jó bécsi cukrászdázás! Várunk szeretettel:)

Dina írta...

Hm, fincsi süti. :)) Kérhetek egy picuri kockát? :D

teller-cake írta...

Lilla: köszi, nem tudom, hogy működne paleoként, de Te biztosan le tudnád "fordítani". :)
Tejszínhab: azért ez elég nagy adag... :-DD
Okki: igazat szóltál! <3
Luca: biztos van rá megoldás!
Katarbonc: bizony eszembe is jutottatok sütés és falatozás közben sokszor....de ami késik nem múlik, remélem... :)
Dina: mindig van egy potya kockám számodra, nyithatod az ablakot.... ;-)

Kati írta...

Isteni :) Én is csak egy icuri-picuri kockát kérnék, mert két kilo futna fel rögtön :)

HajniZoli írta...

Csupa csoki, csak jó lehet! Sajnos nem tudok egy kockát lekapni a tányérról, de talán jobb is, mert nektek nem maradna:) csuda guszta!

Millye írta...

Na de ki bír másnapig várni? Én biztos nem :) mennyei lett

teller-cake írta...

Kati: akkor csak egy fél kockát küldök... ;-))
HajniZoli: próbáljátok ki egyszer, nem bánjátok meg. :)
Millye: nehéz, de megéri...azért lopkodtunk frissiben is! :-P

Konyhavirtuóz írta...

Ez kérem, közösség elleni izgatás! :))

teller-cake írta...

:-D

Hankka írta...

Süteményként is abszolút megállja a helyét, nagyon guszta! :) Bárcsak le tudnék emelni egy(-két) szeletet a tálcádról! :)

Gerdi írta...

Na most nagyon elcsábultam! Erre a hétvégére már megvan a kiszemeltem, de van másik:-)

teller-cake írta...

Hankka: szívesen megkínálnálak! :)
Gerdi: örülnék ha kipróbálnád, biztos nem bánnád meg. :)

marisz57 írta...

Gyönyörűséges!

teller-cake írta...

Köszönöm! <3

lezsik írta...

Nem csak gyönyörű, de isteni finom, épp falatozom a másolatból :)

Szilvi írta...

Elkészítettem pontosan a recepted alapján, és kizárt, hogy ez neked 180 fokon 20 perc alatt megsül, ugyanis folyós maradt a közepe, továbbá meg sem emelkedett annyira, mint a képen, de ez a kisebb probléma.

teller-cake írta...

Szilvi, sajnálom, ha csalódnod kellett. Nálam ez egy jól bevált Lajos Mari recept és több ismerősöm is sikerrel készítette el. A sütőhőfokok és időintervallumok sajnos függenek a sütő típusától is. Nekem villanysütőm van ami elég erősen süt, elég a 20 perc erre a tésztára tepsiben. Tortaformában több idő kell. Itt ugyan nem tértem ki a szövegben rá, de fontos a tűpróba a sültség ellenőrzésekor. Még egyszer elnézésedet kérem,