2014. május 25., vasárnap

Veronika keksz újra és újra... :)

 

Szinte nem telik el hét nálunk zabkeksz nélkül, de a legtöbbször - természetesen :-D - Veronika keksz nélkül. 
 

Az idő folyamán az alábbiakon változtattam az alaprecepten:

  • barna- vagy nádcukorral készítem
  • csokidarabok helyett csokicseppel sütöm (imádom ezt a "találmányt", nem olvad szét a kekszben úgy mint a darabolt táblás csoki)
  • mazsola helyett aszalt áfonyával ízesítem, mert az puhább lesz a kekszben és nem égnek meg a sütőben a tésztából kikukucskáló részei (a mazsola igen könnyen megég)

Hozzávalók:

10dkg liszt
10dkg nád vagy barna cukor
14dkg zabpehely
1/2 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál fahéj
12dkg vaj margarin
1tojás
1csomag vaníliás cukor
1 marék tetszés szerinti keverék az alábbiakból: csoki darabkák, aszalt áfonya, diódarabok, tejkaramella darabok, aszalt sárgabarack felkockázva
 
A tojást a puha margarinnal és a cukorral habosra keverem.
A lisztet összevegyítem a sütőporral, zabpehellyel. Hozzáadom a fahéjat és a vaníliás cukrot. 
A lisztes keveréket a tojásos krémhez adom, jól elkeverem.
Hozzádolgozom az aszalt gyümölcsös-csokis-diós keveréket
Sütőpapírral borított lemezre nedves kézzel dió nagyságú golyókat formázok. Ha túl lágy a tészta, akkor kiskanállal rakok halmokat a sütőpapírra.
Ezután nedves kiskanállal kissé ellapítom a sütiket és 180 fokos sütőben 12 perc alatt készre sütöm őket.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, guszta! Nekem is mostanában a keksz lett a mániám. Még a múltkori zabpelyhesből van kevés, de már nézegettem egy kókuszost.

    VálaszTörlés
  2. Fincsi lehet, jól néznek ki! Szeretem a kekszeket minden mennyiségben! :)

    VálaszTörlés
  3. Hmmm, nagyon-nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva: kókuszos is jöhetne nekünk... :))
      Csigabige: pont mint mi! <3
      Lilla: köszike! :)

      Törlés
  4. Mennyei vendégváró és Tea, kávé mellé tökéletes :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki. Tuti finom is. Ami áfonyás, az nálam már nyerő....

    VálaszTörlés
  6. Még mindig fincsi. Az áfonya jó ötlet, én is mindig azt használom mazsola helyett :)

    VálaszTörlés