Igazán gyorsan összedobható finomság, nem is tudom, hogy eddig miért nem jutott eszembe...
Érdekes volt kint az időjárás a fotózáskor, sütött a nap, csicseregtek a madarak, tavaszias hangulat volt február elején.
Hozzávalók:
1 kg alma
10 dkg cukor
1 liter víz
Fél citrom leve
1 db fahéjrúd
6-8 szegfűszeg
1 kg alma
10 dkg cukor
1 liter víz
Fél citrom leve
1 db fahéjrúd
6-8 szegfűszeg
Az almát meghámoztam és feldaraboltam. Beletettem egy lábosba, löntöttem a citromlével és cukorral, mellétettem a fűszereket és felöntöttem a vízzel. Fedő alatt 15 perc alatt puhára főztem, majd hagytam kihűlni.
Sajnos pont elfogyott az egész szegfűszeg, így őrölt került bele, de ez az ízen nem változtat.
5 megjegyzés:
Klassz finomságot készítettél! Én is szoktam, szinte ugyanígy, de szeretjük ugyanezt birsalmával is.
Ma tényleg elég tavaszias idő volt, szépen sütött a nap, de délutánra ismét befelhősödött. Úgy néz ki még nincs vége a télnek...
Imádom az almakompótot, és most szívesen megkóstolnám olyan guszta. Én pl. egy fél csillagánizst is teszek bele, azzal még finomabb lesz. Tegnap pl. almamártást csináltam a töltött hús mellé. Ugyan így készül, csak kevesebb lével, kicsit tovább főzöm, és végül vaníliás pudingporral sűrítem be.
Hogy mik vannak?! Életed első almakompótja! Pedig milyen finom. Biztos lesz újrázás.
Guszta! Nagyon szeretem gyakran készítek mostanában behabarom akkor kevesebb vizet kell rátenni. Egyszer próbáld ki úgy is nagyon finom !
Nálunk nagyon sokszor volt, apám kedvence volt. Én is gyakran csinálok. És itt Norvégiában nagy kedven, az almalekvár. Nagyon egyszerű, összekockázza az ember az almát, kis cukor, fahéj pici víz inditásként és összefőzzük, gyors finomság. Mi nagyon szeretjük tócsira kenni pl. De magában csak kanalazni is szuper finom.
Megjegyzés küldése