2012. március 27., kedd

Életfa torta


Érdekes témájú tortát kért tőlem egy kedves ismerősöm a nővérének, egy életfát kért díszítésül a tortára. Rögtön meg is kértem, hogy akkor küldjön nekem valamilyen ábrát arról, hogy milyen is legyen, mert a neten ezerféle infó van az életfákról. Szerencsére egy igen egyszerű képet küldött, csak egy baj volt vele, nem lehetett felnagyítani rendesen és a fát körülvevő 6 ábra közül nem tudtam kivenni jobbról a másodikat. Így mégis kutakodásba kezdtem és sok helyen azt olvastam, hogy a "sas" gyakori szimbólum az életfán, így őt választottam. Tehát a motívumok: szarvas, kígyó, csillag, hold, sas és farkas.


Maga a torta diókrémmel volt töltve, az oldalán dióból készült grillázzsal körbenyomkodva a tetején pedig egy házi fondant lap. A fondant lapra festettem meg ételfesték és kakaópor segítségével a kért mintát. Kis fondant érmékre kerültek körbe a szimbólumok szintén kakaóporral megfestve.


9 megjegyzés:

Zsuzska írta...

Nagyon szép lett, gratula!!

Erzsébet " Lizi írta...

Mit össze kutakodunk egy-egy torta megalkotása előtt?Nekem még éjszaka is az éppen aktuális tortán az esetleges technikai megoldásokon kattog az agyam.
Szerintem nagyon jól megoldottad!

Jámborné Budai Mónika írta...

Azta,mindenit de szép!!!!!!
Nagyon ügyes vagy:))

trollanyu írta...

Nagyon szép lett, gratulálok:) Nagyon jó, hogy vannak ilyen érdekes kívánságok is, nem csak a szokványos torták.

Emi írta...

Nagyon különleges! Milyen egyedi! Nagyon tetszenek a kis fondantérmék!

Kati írta...

Ez igen, tényleg igazi különlegesség:)

Jámborné Budai Mónika írta...

Létszíves nézz be hozzám egy játékra:))

Roza írta...

Csodás lett a tortád!

teller-cake írta...

Köszönöm mindenkinek a kedves megjegyzését! :-)