2012. március 27., kedd

Életfa torta


Érdekes témájú tortát kért tőlem egy kedves ismerősöm a nővérének, egy életfát kért díszítésül a tortára. Rögtön meg is kértem, hogy akkor küldjön nekem valamilyen ábrát arról, hogy milyen is legyen, mert a neten ezerféle infó van az életfákról. Szerencsére egy igen egyszerű képet küldött, csak egy baj volt vele, nem lehetett felnagyítani rendesen és a fát körülvevő 6 ábra közül nem tudtam kivenni jobbról a másodikat. Így mégis kutakodásba kezdtem és sok helyen azt olvastam, hogy a "sas" gyakori szimbólum az életfán, így őt választottam. Tehát a motívumok: szarvas, kígyó, csillag, hold, sas és farkas.


Maga a torta diókrémmel volt töltve, az oldalán dióból készült grillázzsal körbenyomkodva a tetején pedig egy házi fondant lap. A fondant lapra festettem meg ételfesték és kakaópor segítségével a kért mintát. Kis fondant érmékre kerültek körbe a szimbólumok szintén kakaóporral megfestve.


9 megjegyzés:

 1. Mit össze kutakodunk egy-egy torta megalkotása előtt?Nekem még éjszaka is az éppen aktuális tortán az esetleges technikai megoldásokon kattog az agyam.
  Szerintem nagyon jól megoldottad!

  VálaszTörlés
 2. Azta,mindenit de szép!!!!!!
  Nagyon ügyes vagy:))

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép lett, gratulálok:) Nagyon jó, hogy vannak ilyen érdekes kívánságok is, nem csak a szokványos torták.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon különleges! Milyen egyedi! Nagyon tetszenek a kis fondantérmék!

  VálaszTörlés
 5. Ez igen, tényleg igazi különlegesség:)

  VálaszTörlés
 6. Válaszok
  1. Köszönöm mindenkinek a kedves megjegyzését! :-)

   Törlés