2012. június 12., kedd

Zig-zag puding


Egy könnyű és roppant egyszerű nyári desszert sárgadinnye-imádóknak:

Hozzávalók:
1 sárgadinnye
1 csomag Gála vaníliás pudingpor
5 dl tej
0,5dl muskotályos bor

A sárgadinnyét éles, rövid pengéjű késsel cikkcakkban körbevágtam úgy, hogy minden egyes vágásnál a nyeléig belenyomtam a kést - így mikor körbeértem és kicsit megmozgattam szépen kettévált és két cakkozott szélű féldinnyét kaptam. A magokat kikapartam és karalábévájóval - amit nemrég a Karibi tortámhoz szereztem be - félgömb alakokat vájtam a dinnye húsából. Párat félretettem a díszítéshez, a többit visszadobáltam a már üres dinnyehéjakba és nyakon öntöttem egy kis muskotályos borral, majd a készre kevert Gála pudinggal. (A dinnye nagyságától függ, hogy kelleni fog-e az összes kikevert puding. ) Rátettem a díszítésnek szánt dinnye-félgömböket, jól behűtöttem és már tálalhattam is.
A férjem egy ültő helyében bepucolta az egyik fél dinnyehéj tartalmát... :-)))

11 megjegyzés:

Kati írta...

Én is imádom a sárgadinnyét, csak nálunk még később lesz a szezonja:)

Erzsébet " Lizi írta...

Szeretem a sárgadinnyét minden mennyiségben jöhet.Nagyon gusztusosan tálaltad!!!!!!!!

Névtelen írta...

De jól néz ki!:)

marisz57 írta...

Nagyon ötletes, mutatós desszert! És nem mellékesen finom!- sárgadinnye mindig jöhet nálunk is.

Vicuska írta...

Fantasztikus ötlet!!!

teller-cake írta...

Köszi mindenkinek, sárgadinnye-imádóknak kötelező kipróbálni! :-)))

Linyah írta...

Ipari mennyiségben tudnék sárgadinnyét enni :))) Szerintem ezt a pudingos verzióját is ... :D

Luca írta...

Szuper finom lehet.

HajniZoli írta...

Jujj, ezt én is bepucolnám:)

teller-cake írta...

Köszi Nektek! :-)

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon jó az ötlet,kipróbálós!!