2013. július 18., csütörtök

Dinoszaurusz torta nagy fogakkal...:)


Écsa barátnőm kisfiának én szoktam megsütni a születésnapi tortáját. Idén nem egyszerű kéréssel lepett meg Henrik: dinó tortát szeretett volna nagy fogakkal! Hogy is lehetne nemet mondani egy 5 éves legénynek?? ;-)

Nem állítanám, hogy a tortám hasonlít bármelyik valaha élt dinoszaurusz-fajra, inkább afféle fantázia-dinóként tekintek rá. Mindenképpen sárkánygyík-szerű felépítést szerettem volna, hogy ne kelljen hosszú nyakat készítenem és tipródnom a merevítéssel. A száj részbe így is készített a férjem egy darab "csibecsőrré" hajlított lemezt, így maradt stabil a nyitott száj benne a fogakkal.

Nem akartam, hogy magában vicsorogjon szegény dinó, így egy hirtelen ötlettől vezérelve tojásokat gyártottam mellé, hogy érthető legyen a haragja....:-DDD

A töltelék főtt csokikrém volt, a bevonat a szokásos házi fondant. Zöldre színeztem a burkolóanyagot, majd ecsetet ragadtam és maszatoltam lelkesen.:)

Isten éltessen Henrik még egyszer! :)

Burkolás előtti állapot...

17 megjegyzés:

Okki írta...

Tökéletesen megoldottad a feladatot, ez alkalommal is! :) Nekem tetszik és biztos vagyok benne, hogy az Ünnepelt is megvolt elégedve a tortával mind kinézetre, mind pedig ízre! Ügyes vagy! :)

tejszínhab írta...

Hát ez állati lett! A tátott szája szuper :))

heti menük írta...

Én nem ismerem a dinoszaurusz-fajtákat, de ha ismerném is, akkor is azt mondanám, mondom, hogy tökéleteset alkottál! A kis Henrik bizonyára fel sem akarta vágatni a tortát, inkább berakta volna a játékai közé, hogy még sokáig nézegethesse, "játszhasson" vele. Gratulálok, nagyon ügyes vagy! Mosolyt varázsoltál egy kislegény arcára. Kell ennél nagyobb elismerés?!...:)

Györgyi írta...

Ez egy remekmű lett !!!!Szuper :)

Muskátli Büfé írta...

Mindig azt gondolom, hogy ennél jobb, mint a mindenkori utolsó tortád, nem készülhet, és ekkor érkezik a legújabb torta, mellyel kiderül, hogy lehet. Szuper vagy!

Kati írta...

Ezek a mai gyerekek, már 5 éves fejjel ilyen komoly kívánság:) Hú, félelmetes lett:)

Névtelen írta...

Nagyon ügyes vagy, szuper lett a torta!:)

Luca írta...

Művészi fokon műveled már ezt! Valami fantasztikus

Marka írta...

Igazi mestermű lett ez megint, Zsuzsi :-) Mikor is nyitsz cukrászdát ? :-)

Linyah írta...

Nagyon-nagyon jó! :)

Gabriella írta...

Irtó jópofa. :))

Jámborné Budai Mónika írta...

Fantasztikusan jóóóóóóó!

teller-cake írta...

Köszönöm Nektek!!! Eléggé tartottam a feladattól, de aztán nekem is tetszett a végeredmény. Henriknek és a családjának pedig nagyon! :)))

Millye írta...

Állati jó lett! :) Nagyon jól teljesítetted a kérést! :)

teller-cake írta...

Köszi Millye! :))

M@rti írta...

Nagyon szuper! Szépen elő van készítve a burkoláshoz (ez fontos!) :-)

teller-cake írta...

Köszi Márti!!! :)))