2013. július 29., hétfő

Házi hamburger és ribizliszörp Hankka blogszülinapi partijára :)


Hankka blogtársnőm a 2. blogszülinapját ünnepelte nemrég, amelynek keretében mindenkit meghívott egy virtuális kerti partira. :) Aki pedig nyereményeket is szeretne kapni a nagy esemény alkalmából, az összedobhatott - illetve összedobhat 07.31.-ig - valami finomságot erre a bulira. Így készült el nálam ez a finom hamburger csupa-csupa otthoni hozzávalóból, valamint hozzá egy irtó finom ribizliszörp.

Na, ki tippelt volna arra, hogy nem édességet viszek Hankka virtuális partijára?? ;-)))



Boldog blogszülinapot Neked, Hankka, egészségedre! :))



Házi hamburger: 

A zsemlét Limra receptje alapján készítettem, csak annyit változtattam, hogy a sima lisztet Graham lisztre cseréltem.  Nagyon finom lett!

Húspogácsa, házi sajt, ketchup, mustár és sokféle zöldség került a szendvicsekbe. 

Idén először van saját kis konyhakertünk, amire nagyon büszkék vagyunk és a legnagyobb szeretettel ápolgatjuk a két kislányunkkal együtt. Igazából az volt a fő cél, hogy őket bevezessük a kertészkedésbe és megismerhessék a zöldségek/gyümölcsök fejlődését. :)))



Ribizliszörp - tartósítószermentes:

Hozzávalók:
Egy nagy vajling ribizli
Tiszta víz
Cukor
Szaliciles forró vízzel átmosott üvegek
Celofán

A nagy vajling ribizlit átmostam majd gumikesztyűs kézzel jól összenyomkodtam. Az így kapott gyümölcspépet a térfogatával megegyező mennyiségű vízzel felöntöttem, egy napot így hagytam állni. (Én egy literenként bejelölt vödörben dolgoztam, abban a 3literes jelig ért fel a gyümölcsöm, így ahhoz még 3 liter vizet adtam.)
Másnap egy tiszta anyagon átszűrtem a gyümölcsöt. Lemértem a kapott lé mennyiségét, literenként 80dkg cukrot adtam hozzá. (Nekem a fenti mennyiségből 4,3 liter gyümölcslé lett, ehhez ment 3,5 kg cukor.)

A cukros keveréket felforraltam és fél óráig főztem kis lángon. Ezután tiszta, forró, szaliciles vízzel átöblített üvegekbe öntöttem szét, celofánt tettem a kupak alá és lezártam. Száraz dunsztban hagytam lassan kihűlni a szörpöket.

Nagyon finom lett!!! Pont annyi vízzel kell felönteni mint egy bolti szörpöt, semmivel sem kevésbé édesebb vagy finomabb! Sőt....! ;-P

10 megjegyzés:

Hankka írta...

Jól megleptél minket, valamiért én is tortára számítottam! :D Nagyon örülök viszont ezeknek a házi finomságoknak, a hamburgeredben tényleg minden házi, szuper! :) Gyönyörűek! :) A szörp pedig gyerekkori ízeket idéz, szinte érzem az illatát és az ízét! :) Köszönöm, hogy részt veszel a játékban, jegyzem a linket! :)

janka kovács írta...

Harapnám azt a fincsi hamburgert és kortyolgatnám hozzá azt az isteni szörpöt!!!! :)

Böbe írta...

Isteni ez a szörpike:)))No de a hamburgered se kutya:)))) Jó buli lesz,telis-tele finomsággal:))

tejszínhab írta...

Ó, de retró, ó de guszta! Mikor lesz nálatok is kerti parti, jövök :)

Zsuzska írta...

Nagyon jó kis menü!!! Csodajó hamburger ez, ilyen remek hozzávalókból!!!

Viktória Bori írta...

Nagyon finom, Isteni hambi és szörpi!!!!

teller-cake írta...

Hankka: örülök, hogy meglephettelek és köszi a meghívást! :)
Janka: meghiszem azt! ;-DD
Böbe: köszi!! :)
Tejszínhab: ki nem hagynálak a partimról! ;-)
Zsuzska: köszi! Olyan jó érzés csak kiugrani a kertbe ezért-azért...:)
Vikvi: örülök, hogy Te is így gondolod, nyerő párosítás! ;-)

HajniZoli írta...

Már látom nagy lakmározás lesz ezen a grillpartin:-) finomakat hozol!

Kati írta...

Na ebből én is eszem a buliban, annyira csábító:)

teller-cake írta...

HajniZoli: nagy lakoma lesz az biztos! ;-)
Kati: tutira megkínállak! ;-))