Amikor írtam tegnap az idei húsvéti süteményajánlómat, elgondolkoztam azon, hogy belinkelem a 2012-ben megosztott, és azóta is jól bevált tojáslikőr receptemet. Végül azért vetettem el az ötletet, mert a linknél közösen szerepel a mézeskalács adventi koszorú a tojáslikőrrel és nem akartam keverni az ünnepeket.
Este mit olvasok a Parókia konyháján túl blogon? Hogy egy játék keretében tojáslikőr recept kerestetik! :-)
Uccu neki, az első dolgom volt elkészíteni a jól bevált receptemet, majd fotózni, posztolni. :-)
Nektek van a tarsolyotokban egy jól bevált recept?
Hozzávalók:
3 db tojássárgája
25dkg cukor
1csomag vaníliás cukor
3dl tej
1,5 dl alkohol /opcionális, készítettem már vodkával, whiskeyvel, de jól bevált a házi pálinka is/
A tojássárgákat egy kis tejjel és a cukorral csomómentesre keverem.
Hozzáadom a többi tejet is és forrásig hevítem, akkor gyorsan lehúzom a
tűzről. Kevergetve hagyom kihűlni. Amikor meghűlt, beleszűröm egy üvegbe
majd hozzáöntöm az alkoholt is. Jól összerázom és lehűtöm. Már aznap
este fogyasztható de azért nem árt neki egy-két nap érlelődés. Sűrű és
krémes ital a végeredmény, amihez ízlés szerint lehet még egy kevés
alkoholt tenni.
Egyéb verziók: étcsokit is lehet olvasztani a tejbe - ekkor csokoládélikőrt kapunk - , vagy fél dl erős kávét öntünk hozzá - ekkor kávélikőr lesz a végeredmény.
7 megjegyzés:
Nagyon szép, sűrű likőröd lett, a fotóid is szép tavaszi, húsvéti hangulatúak.
Boldog, áldott húsvétot kívánok Neked és kedves családodnak! A finom itóka mellett biztos meglesz 😀.
Nagyon jó kis recept, finom lehet !
Tejszínnel készítem.
Nagyon örülök a receptnek. Biztos finom lesz.
Biztos finom ez a likőr! Áldott, békés húsvétot kívánok nektek! :)
Nagyon szép húsvétot kívánok sok szeretettel az egész családodnak!
Nagyon finom lehet ez a likőr :)
Kellemes húsvéti ünnepeket kìvánok !!
Megjegyzés küldése